MTB kamp za odrasle


MTB kamp za odrasle

Ker za učenje ni nikoli prepozno

Kamp za vse tiste malo starejše, starše mladih tekmovalcev, rekreativce in amaterske tekmovalce, znanja željne gorske kolesarje in kolesarke.

Pomladi bosta organizirana dva kampa v Ajdovščini: en v marcu ter en v aprilu.
Majhna skupina (6-8 kolesarjev) z dvema trenerjema omogoča maksimalen izkoristek časa ter čim večjo individualizacijo poteka dela s kolesarji.

Program

Predavanja

V petek in soboto zvečer bomo čas namenili za predavanja s koristnimi napotki glede treninga, preventive in problemov kolesarjev in opravili videoanalizo voženj.

Tehnika vožnje

Gorski kolesar mora biti izvrstno tehnično podkovan. Zato bomo veliko časa posvetili izboljšanju tehnike vožnje – od osnov do naprednih elementov na terenu.

Furanje

Poleg poudarka na izboljšanju tehnike bomo seveda čim več vozili po najrazličnejših poteh nad Ajdovščino, ki nam nudi izjemno raznolike in zanimive terene.

Dobili se bomo v petek dopoldne in takoj opravili s prvim treningom kolesarske šole, sledilo bo kosilo. Popoldne sledi furanje na ajdovskih progah. Po večerji bomo opravili videoanalizo in imeli krajše predavanje z napotki. V soboto bo sledil podoben program s čim več treninga tehnike na terenu, v nedeljo pa bomo opravili daljšo vožnjo po različnih progah nad Ajdovščino. Ker je preventiva izrednega pomena, bomo dneve začeli in končali z vajami za gibljivost in mobilnost. Kamp bomo zaključili v nedeljo po kosilu.

Kamp je namenjen vsem gorskim kolesarjem in kolesarkam, starejšim od 18 let, ki bi se radi naučili kaj novega ali si želijo svoje znanje še izboljšati.

Datum: 11.3.2022 – 13.3.2022 in 22.4.2022 – 24.4.2022
Kraj: Ajdovščina, Mladinski hostel
Število udeležencev: minimalno 6, maksimalno 8. Udeleženci bodo glede na znanje in pripravljenost* razdeljeni v dve manjši skupini.
Cena: 280€
Cena zajema bivanje s polnim penzionom, strokovno vodenje z dvema trenerjema in organizacijo.

* Kamp ni namenjen popolnim začetnikom. Kolesarji morajo biti sposobni opraviti vsaj 2,5h dolgo vožnjo brez večjih problemov. Električna kolesa niso prepovedana, v primeru slabše pripravljenosti so celo zaželjena.
Oprema: delujoče gorsko kolo (xc, enduro, trail…, vendar ne DH), trdak ali fully, zaradi skalnatega terena priporočen tubeless sistem, po možnosti z insertom v plašču.

Možnost prijave najkasneje do 10 dni pred začetkom oziroma do zapolnitve mest.

Prijavi se na MTB kamp za odrasle.

Na kamp se prijaviš z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Ob prijavi je potrebno tudi plačilo akontacije, ki potrdi prijavo in rezervacijo mesta v skupini.

Dodatne informacije na se.mtbacademy@gmail.com ali 051 204 505

Podatke se zbira za lažjo organizacijo in varno izvedbo kampa.

Akontacija se lahko plača v delnem (minimalno 50€) ali celotnem znesku cene kampa.
Plačilo pa se izvede prek nakazila na bančni račun z naslednjimi podatki:

Športne dejavnosti Simon Erjavec s.p.
Cesta Cirila Kosmača 8
1211 Ljubljana

Številka računa: SI56 0201 8026 3925 031
BIC: LJBASI2X
Sklic: SI00-datum
Namen: Akontacija MTB kamp odrasli + priimek kolesarja
Znesek: minimalno 50€

Brez plačila akontacije mesto na kampu ni rezervirano.

Število udeležencev je zaradi kvalitete izvedbe kampa omejeno!