Kolesarska šola

Kolesarsko šolo sestavljajo vse osnove kolesarjenja – zaviranje in pospeševanje, zavoji, prenašanje ravnotežja, skoki, vožnjo po različnih tipih terena, prenašanje hitrosti, izbiro linij…
Izvedba in zahtevnost kolesarske šole se prilagodi sposobnostim posameznika oziroma skupine na najbolj racionalen način.

Kolesarska šola vsebuje vse osnove, ki so nujno potrebne za osvajanje naprednih znanj, ki lahko pripeljejo do boljših rezultatov. Prav vsi kolesarji bi vsaj enkrat letno morali posvetiti del treninga osnovnim prvinam kolesarstva.

Treningi v malih skupinah

Treningi tehnike za manjše skupine se izvedejo enako kot individualni treningi, le da je pozornost razdeljena na več posameznikov. Skupine so velike od 3 do 5 kolesarjev. Dobra izbira za vadbene skupine ali prijatelje, ki bi si želeli izpopolnitve svoje tehnike.
Treningi za manjše skupine kolesarjev so možne tudi v sodelovanju z njihovim primarnim trenerjem.

Trening traja 1,5 do 2h, po dogovoru pa se lahko organizira kot krajša delavnica.

Individualni treningi

Treningi 1:1 ali 1:2 so najboljša oblika treninga za prenos znanja na vadečega. Trener se lahko izrazito posveti enemu ali dvema posameznikoma. V primeru, da se dela v parih, je priporočljivo, da imata oba kolesarja približno podobno raven znanja.

Trening traja 1,5h.

Treningi tehnike za trenerje

Trenerji moramo biti mladim vzor in jim kazati dobre gibalne vzorce tudi pri tehniki kolesarjenja. Zavedati se moramo, da mladi običajno zelo dobro posnemajo vzorce, zato naj bodo le-ti kar se da pravilni. Prav vsi kolesarji, tudi trenerji, bi vsaj enkrat letno morali zavestno posvetiti del treninga osnovnim, pa tudi naprednim prvinam kolesarstva.
Treninge za trenerje se izvaja individualno ali v manjših zaključenih skupinah.

Trajanje treninga po dogovoru.Vse oblike treningov se izvajajo v Ljubljani in njeni širši okolici. V primeru bolj oddaljene destinacije se prišteje še strošek prevoza.