Ciklokros kamp z Blažem Debevcem

SE MTB Akademija in Blaž Debevec

V novembru pripravljamo drugi ciklokros kamp v sodelovanju s trenerjem cestnega kolesarstva in strastnim tekmovalcem v ciklokrosu in gravlu, Blažem Debevcem. Kot mlad trener z veliko tekmovalnimi izkušnjami odlično razume mlajše generacije kolesarjev na katere z veseljem prenaša znanje in jih usmerja na njihovi življenski poti.

Je velik entuziast in zagnan ciklokrosist, kriv tudi za organizacijo CX Ljubljana 2021. Na isti progi se bo odvil tudi dvodnevni ciklokros kamp.

Kdo je

Blaž Debevec

Blaž Debevec je diplomirani trener kolesarstva in študent športne vzgoje na Fakulteti za šport. Od mladinskih do članskih kategorij se je kalil v ekipi Ljubljanskega Roga ob Tadeju Pogačarju.

Trenutno deluje kot trener v ekipi Pogi Team, kjer je zadolžen za treninge mladincev, skrbi pa tudi za ciklokros program. Bil je eden od graditeljev proge ciklokrosa v Ljubljani, kateri je bil po odzivu javnosti eden najboljših v Sloveniji. Še vedno pa je aktiven tekmovalec predvsem v ciklokrosu in na gravel dirkah, kjer je pred kratkim nastopil tudi na prvem svetovnem prvenstvu in osvojil 17. mesto.

27. 11. 2022

Prvi ciklokros kamp se je odvil v začetku novembra v Ljubljani, v Stožicah – na isti lokaciji, kot se je v letu 2021 odvila ena najboljših ciklokros dirk na slovenskih tleh.

Sledi nadaljevalni kamp, kjer bomo celotno znanje še nadgradili in je primeren za vse, ki si želite postati boljši, hitrejši in spretnejši, napredovati v tehniki vožnje in obvladovanju kolesa. Ciklokros je izredno zanimiva popestritev zimskega kolesarskega treninga, zato je primeren prav za vsakogar.

Program

Ciklokrosa ne rabimo več posebej predstavljati. Od kolesarja zahteva odlično obvladovanje in kontrolo kolesa, pravočasno prilagajanje na mnogo različnih pogojev in vrst terena. Točno zato bo kamp izrazito praktično usmerjen. Naučili se bomo vse osnove potrebne za suvereno obvladovanje kolesa, le te bomo nadgradili z naprednimi tehnikami vožnje, zaključili pa s specifikami ciklokrosa.

Osnovne tehnike

Osnovni položaj
Zaviranje
Prenašanje težišča
Zavoji
Sestopanje
Tek s kolesom

Napredne tehnike

Vožnja po off-camberju
Vožnja v mivki
Zavoji
Skoki
Vožnja po razgibanem terenu
Spoznavanje linij

Specifike

Štart in šprint
Vožnja čez ovire
Tek po stopnicah
Hitri sektorji
Tek s kolesom
Simulacije CX dirke

Kamp je namenjen vsem kolesarjem in kolesarkam, starejšim od 12 let, ki bi si želeli izpopolnitve svojih znanj in bi radi pred novo tekmovalno CX sezono dvignili letvico še višje.

Datum: 27.11.2022*
Kraj: Ljubljana
Število udeležencev: minimalno 8, maksimalno 18.
Trenerji: Simon Erjavec in Blaž Debevec
Cena: 50€

Pogoji za udeležbo: ciklokros/gravel kolo ali gorsko kolo in čelada.
*V primeru slabih pogojev bomo našli nadomestni termin.

Prijavi se na ciklokros kamp
z Blažem Debevcem

Na kamp se prijaviš z izpolnitvijo obrazca, ki se nahaja spodaj. Ob prijavi je potrebno tudi plačilo akontacije, ki potrdi prijavo in rezervacijo mesta v skupini.

Dodatne informacije na se.mtbacademy@gmail.com ali 051 204 505.

Podatke se zbira za lažjo organizacijo in varno izvedbo kampa.

Prijavni obrazec se nahaja na tej povezavi: https://forms.gle/1gJuj6seWYqGxkzy6

Akontacija se lahko plača v delnem (minimalno 25€) ali celotnem znesku cene kampa.
Plačilo pa se izvede prek nakazila na bančni račun z naslednjimi podatki:

Športne dejavnosti Simon Erjavec s.p.
Cesta Cirila Kosmača 8
1211 Ljubljana

Številka računa: SI56 0201 8026 3925 031
BIC: LJBASI2X
Sklic: SI00-datum
Namen: Akontacija ciklokros kamp + priimek kolesarja
Znesek: minimalno 25€

Brez plačila akontacije mesto na kampu ni rezervirano. V tednu pred začetkom kampa je potrebno poravnati celoten račun za udeležbo na kampu.

Število udeležencev je zaradi kvalitete izvedbe kampa omejeno!