Blog

Na tem mestu bodo objavljene novice, predvsem pa praktični nasveti za boljši trenažni proces in večji napredek.

S SE MTB Akademijo ne želim le individualno pomagati posameznikom pri njihovem napredku, ampak bi rad določeno znanje in ključne faktorje približal tudi tistim, ki se za trenersko sodelovanje ne odločijo. Na tem mestu bo lahko vsak kolesar našel nekaj, kar bi lahko uporabil ali dodal pri svojem trenažnem procesu.

Zadnje objave

Trening specifične moči

Če smo se v prejšnji objavi pogovarjali o treningu moči kolesarjev bolj na splošno, bomo sedaj spregovorili o bolj specifičnih metodah treninga oziroma treningu specifične moči, ob katero sem se v prejšnji objavi obregnil. Klasika – S.F.R. trening? SFR ali “Salita-Forza-Resistenza” po italijansko, (lahko bi ga preimovali tudi kar v suffer trening) je kratica zaContinue reading “Trening specifične moči”

Trening moči gorskih kolesarjev

Trening za moč med gorskimi kolesarji ni več taka tabu tema, žal pa to še ne velja povsem za vse. Večina kolesarjev ob besednih zvezah “trening za moč”, “dviganje uteži”, “premagovanje težkih bremen” in podobno, najprej pomisli na učinke bodybuildinga – napihnjene mišice, pridobivanje na teži in manjši w/kg. Na temo treninga moči pri vzdržljivostnihContinue reading “Trening moči gorskih kolesarjev”

Obnova osnov tehnik vožnje pred začetkom sezone

Zimska obdobja so za kolesarje priložnost, da se poskusijo tudi v drugih športih. Po navadi izbiramo take, da z njimi gradimo tudi bazo – vzdržljivost, ki nam bo koristila pri nadaljevanju trenažnega procesa. V klasičen nabor teh športov spadajo pohodništvo, tek, tek na smučeh, turno smučanje. V letošnjem letu sicer zaradi poznanih razmer, kolesarjem vContinue reading “Obnova osnov tehnik vožnje pred začetkom sezone”

Sledi objavam